Gogoşi turnate

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 14 Mai 2013 | 11634 vizualizari

 

Soluţia rapidă de gogoşi pentru cei care au copii nerăbdători sau pofticioşi prin preajma (cum este cazul meu)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 pahar de iaurt cu 0% grăsimi
  • 145 grame făină cernută
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • puţină coajă de lămâie rasă
  • ulei pentru prăjit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi turnate:

Se amestecă oul cu iaurtul, zahărul şi cu coaja de lămâie. Apoi se adaugă esenţa de rom şi se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt în ploaie, amestecând pentru a nu face cocoloaşe. 

Ar trebui să rezulte un aluat moale, care curge. 

Se încălzeşte ulei într-o tigaie și cu o lingurița, se așează aluat în ulei. 

Se prăjesc pe ambele părți câteva minute. Se scot pe prosoape de hârtie.

Le-am presărat cu zahăr brun amestecat cu scorțișoară pudră.

TIPS-URI

1

Nu puneți prea multe gogoși în tigaie, pentru că temperatura uleiul va scădea, iar acestea vor absorbi foarte mult ulei.

2

Verificați prima gogoașă pentru a optimiza timpul de prăjire și temperatura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi turnate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Satisfyyourcravings 1

14.05.2013, 20:41

aburica, eu am turnat într-un pahar de 250 de ml. Sper ca informația să-ți fie de folos.

Rocsi 1

14.05.2013, 21:44

Ce bunatateee

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]