Gomboti cu prune

de nadina73 in Dulciuri, 4 Aug 2010 | 19817 vizualizari

 

Am vazut prune la aprozar si mi-am amintit de gombotii cu prune din tara. Sincer, nu sunt prunele de la noi cum se zice "prune bistritene",acele prune foarte gustoase si aromate care se iau usor de pe sambure, suntniste prune ce nu se iau de pe sambure si au gustul putin diferit, dar au fost super buni

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 250 g faina alba
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri de zahar
  • 300 g prune+zahar(3 linguri)
  • Pesmet:
  • 50 g unt
  • 150 g pesmet
  • 3 linguri zahar
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Se curata cartofii (daca se poate sa fie mai fainosi e si mai bine), se taie cubulete si se pun la fiert

Cand cartofii sant fierti se zdrobesc bine cu o furculita sau cu robotul ,apoi se amesteca cu faina ,ouale,uleiul,si zaharul.

Prunele se spala bine, apoi se scot samburii sau se taie cu cutitul in doua daca prunele nu sant mari,eu a trebuit sa le tai si in 6 -7 bucati,apoi se dau prin zahar si se pun gombotii

Se ia un vas cu apa, se uda bine mainile dupa care se ia din compozitia cu cartofi si se intinde in palma sa fie cat mai subtitre aluatul intins,apoi se pun jumatati de prune dupa care se formeaza bilute sa fie toata pruna acoperita bine cu aluat.

Se ia o cratita se pun 3 litri de apa si 1 lingurita de sare,iar cand apa clocoteste se pun gombiti cu prune la foc portivit si se mai misca cratita din cand in cand sa nu vi se lipeasca de fundul cratitei.Cand gombotii se ridica la suprafata se mai lasa 2-3 minute apoi cu ajutorul unei palete se scot si se pun peste pesmet

Pesmetul se pune intr-o tigaie cu untul si zaharul si se ameteca bine pana se topeste tot untul, apoi se dau gombotii prin pesmet si se aseaza pe un platou.

Se servesc atat calzi cat si reci ,cu scortisoara ,smantana sau cine mai vrea cu zahar.

PS:eu am aluat prune de doua feluri si mai galbui si rosii

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

nadina73 1

10.08.2010, 14:39

lira e putin de lucru cu ele dar merita sant grozave

onuta 1

10.08.2010, 22:52

super bun yammyyyy...si eu vreau te rog.

nadina73 1

12.08.2010, 01:44

ok cam tarziu ai ajuns hai ca fac alti pt tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA "DINTE DE NEGRU"