Gratar aromat cu cartofi Wadges

de luminita20_2006 in Porc, 15 Oct 2010 | 6281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -carne de porc file si pulpe pui(400 gr)
  • Marinada:
  • 100 ml vin alb-
  • 3 frunze busuioc proaspat-
  • rozmarin
  • -sare
  • -piper-
  • coriandru
  • - zeama de la o lamaie
  • -sos worcester 2 lingurite
  • Cartofi Wadges-
  •  cartofi-
  • ulei masline-
  • boia dulce-
  • curri-
  • piper
  • maghiran-
  • cimbru
  • sos cu otet balsamic (sau puteti face o reductie de otet balsamic)-
  • 50 mlotet balsamic
  • -20mlvin-
  • 20 ml sos soia
  • -1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratar aromat cu cartofi Wadges:

Gratar aromat.

Se dezoseaza pulpele. Se face marinada din amestecul de vin, sos worcester, zeama lamaie si aromele mentionate . Se pune canea la macerat cel putin 4  ore. Dupa care se incinge gratarul se pune carnea. Se unge din cand in cand cu marinada. !!!CARNEA SE INTOARCE NUMAI O SINGURA DATA PE O PARTE SI O SINGURA DATA PE PARTEA CEALANTA.!!!

Cartofii Wedges:

Cartofii se curata se spala si se  taie in doua apoi iarasi in doua sau in trei . Se face un amestec din ulei masline boia dulce,curri, piper,maghiran, cimbru.Se trec cartofii prin amestecul obtinut si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt. Se dau la cuptor 40 min.

Sos de otet balsamic:

Se pun la fiert toate ingredientele pana cand scad la jumate. Reductia de otet balsamic. se pune la fiart doar otet balsamic catevaminute pana cand devine o crema .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar aromat cu cartofi Wadges" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]