Gratin de cartofi, cu sunca presata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2015 | 24947 vizualizari

 

Imi place sa prepar cartofii de fiecare data altfel.
Si in oice combinatie ies tare gustosi.
De data aceasta i-am combinat cu sunca presata si i-am aromatizat cu busuioc.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 25 gr unt
  • 30 ml ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 200 gr sunca presata
  • 200 gr cascaval
  • 2 oua
  • 150 gr smantana
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi, cu sunca presata:

Curatam cartofii, ii spalam si ii portionam in patru pe lungime, daca sunt potrivit de mari, sau in cuburi mai mari.

Ungem o tava de cuptor cu unt si ulei si asezam cartofii in ea.

Amestecam usor cartofii prin grasimea din tava, ca sa fie unsi pe toate partile, presaram condimente si sare peste ei si dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Amestecam ouale cu smantana si putina sare.

Sunca presata o dam pe razatoare, la fel si cascavalul.

Scoatem tava din cuptor si transferam cartofii intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt, dar putin de tot, pentru ca mai au si carofii putina grasime pe ei.

Presaram deasupra cartofilor, sunca presata si cascavalul si ii acoperim cu ouale amestecate cu smantana.

 Dam din nou vasul la cuptor pentru 15-20 de minute, pana cand cartofii se rumenesc frumos la suprafata.
Optional ii decoram cu patrunjel verde sau marar, dupa preferinte.

Noi i-am servit alaturi de friptura de pui si au fost grozav de buni!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi, cu sunca presata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]