Într-o cratiță, se pun cele 6 linguri de zahăr și litrul de lapte. Se lasă pe foc până începe să clocotească, apoi se amestecă pentru a se dizolva complet zahărul. Se adaugă esențele, și plicul de zahăr vanilat. În ploaie, se adaugă grișul și se amestecă în continuu. Când a început să se îngroașe, se adaugă fulgii de cocos, sucul proaspăt de portocale, cele 2 lingurițe de scorțișoară și se amestecă în continuare. Se mai lasă pe foc încă 15 minute și, în scurte reprize, se amestecă ușor. Focul trebuie să fie la mic, pentru a se lega bine compoziția și a-și păstra aroma.
Pentru decor, se va pune grișul fierbine într-un bol, apoi se va lăsa la răcit. După ce s-a răcit, se va întoarce pe o farfurie și se vor presăra fulgi de cocos și coji de portocale sau se poate decora după propriul plac.
Poftă bună!