Gris cu lapte si gem de caise

de aalliinnaa07 in Mancare copii, 8 Mai 2014 | 4544 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 45 g gris
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita unt
  • 4 linguri dulceata de caise
  • 1 portocala
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si gem de caise:

Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat intr-o cratita cu fundul mai gros. Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga grisul , in ploaie si amestecam continuu.Focul trebuie sa fie mic. Adaugam coaja rasa de lamaie si il lasam sa fiarba 9 minute, mestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Cand este gata grisul il luam de pe foc, adaugam mierea si amestecam bine pentru a se omogeniza. Grisul il turnam in forme unse cu unt si il lasam 6 minute sa se raceasca. 

Intre timp, amestecam gemul de caise cu sucul de la o jumatate de portocala si cu cealalta jumatate de portocala taiata cubulete.

Gemul il punem in farfurioare, iar deasupra punem budinca de gris.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

ieri la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte