Guguluf cu ananas si ciocolata

de LC in Prajituri, 15 Ian 2013 | 4825 vizualizari

 

Mi-am luat si eu dry cooker si vroiam sa fac ceva la ea neaparat...si am improvizat ...a iesit ceva bun :)
Am facut un guguluf+ 6 briose pentru ca mi-a mai ramas compozitie.

 

INGREDIENTE

  • o cutie ananas
  • 8 oua
  • 300 g iaurt degresat
  • un plic de praf de copt
  • 7 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 ciocolate ( 2 negre +1 alba)
  • un plic de zahar vanilat
  • putina esenta dupa gust
  • faina ( aici am pus dupa ochi....pentru ca am o faina de tara pe care daca m-as lua dupa o reteta cap coada nu mi-ar iesi....pentru ca intra foarte multa, zici ca pun degeaba si nu se intareste deloc aluatul...insa vreau sa scap de ea si ma chinui asa.)
  • unt cat o nuca
  • frisca lichida ( cam 4-5 linguri)
  • un praf de sare
  • ornamente dr oetker ptr briose
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ananas si ciocolata:

Am amestecat toate ingredientele: faina cu praful de copt; ouale le-am batut cu zaharul, esenta, sarea, zaharul vanilat, scortisoara, iaurtul  si apoi am turnat din faina peste amestecand cu telul. Ananasul l-am scurs bine si l-am tapetat cu un servet si l-am taiat bucati( am pastrat pentru ornat cateva bucati) .Am pus un praf de faina peste e si l-am scufundat in compozitie.

Am uns tigaia dry cooker cu margarina si am tapetat-o cu faina si am turnat din compozitie. ( mi-a mai ramas din ea fix pentru 6 briose) .

L-am copt la foc mic timp de 30-35 minute ( insa depinde de cuptorul fiecaruia...testam cu scobitoarea cel mai sigur).

Lasam sa se raceasca. Ciocolata o putem topi la baie de aburi sau asa cum am procedat eu: punem intr-un ibric frisca lichida cu untul si ciocolata rupta bucatele...si lasam pana se topeste). Apoi am lasat-o sa se raceasca putin si am puso peste guguluf. Deasupra am pus ananasul si am razuit ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ananas si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos