Gulas

de Leontina_Costel1970 in Pui, 7 Dec 2018 | 4324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 2 cepe potrivite ca marime
  • 2 ardei capia
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 50 g unt
  • sare dupa gust
  • cca 250-300 ml apa
  • Galuste
  • 3 oua medii
  • 50 g unt
  • 7 linguri faina ( + sau - )
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas:

Pulpele de pui le curatam de eventualele impuritati, le portionam si le spalam bine. Separat curatam ceapa si-o taiem marunt, ardeiul capia il taiem cubulete.

Intr-o cratita punem untul la topit, adaugam ceapa, ardeiul si le calim, adaugam boiaua dulce si pasta de ardei iute, adaugam si cca 100 ml apa, lasam 2-3 minute sa clocoteasca, apoi punem acest amestec in blender si mixam bine pana obtinem o pasta. Aceasta pasta obtinuta o punem  in cratita adaugam cca 150-200 ml apa si bucatile de pui si lasam sa fiarba la foc mic pana ce carnea este patrunsa. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa si sare dupa gust. 

Galuste. Untul moale il amestecam cu ouale si faina pana obtinem un amestec mai moale, adaugam si un praf de sare. Punem pe foc o oala cu apa si sare si o lasam sa dea in clocot, apoi cu ajutorul unei lingurite formam galustele pe care le punem in apa clocotita. Cand se ridica la suprafata, sunt gata fierte. Se scot si se pun peste pulpele cu sos, le lasam cateva minute sa clocoteasca impreuna cu carnea de pui si sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]