Gulas de porc cu mazare.

de dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carne, 16 Feb 2010 | 8038 vizualizari

 

by dicarmencitta
Acest fel de mancare,este preferat de baietii mei.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mazare congelata.
  • 1 kg gulas de porc(carne macra de porc-gulas) .
  • 1 cutie rosii tocate in suc de rosii Pomodore.
  • 2 sau 3 linguri de ulei extravirgin.
  • 1 ceapa mare rosie.
  • 2 legaturi de marar verde.
  • sare,
  • tarhon uscat,
  • piper roz proapat macinat(piper boabe roz).
  • vegeta tip bio fara sare(plafar).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc cu mazare.:

Spalam carnea si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.Curatam ceapa rosie si o tocam foarte fin.Punem ceapa intr-o cratita in 2 sau 3 linguri de ulei de masline extravirgin si o calim 2 minute.Dupa ce se caleste ceapa, devine un pic sticloasa adaugam si bucatile de carne, pe care le calim amestecand incontinuu ca sa nu se prinda cam 5 sau 7 minute.Adaugam apa cat sa acopere ingredientele si apoi punem si mazarea congelata.

Daca este nevoie mai adaugam apa,apoi asezonam cu ce condimente dorim.Eu personal pun vegeta fara sare si piper roz proaspat macinat si un praf de tarhon uscat.Bagam cratita la cuptor pentru 45 de minute.

Dupa 45 de minute scoatem cratita si adaugam si cutia de rosii tocate in suc de rosii,pe care in prealabil am incalzit-o separat intr-o craticioara mai mica.Dam mazarea la cuptor pentru inca 15 minute.Cand o scoatem din cuptor punem in mancare si cele 2 legaturi de marar verde tocat marunt.Va da un gust special mancarii.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc cu mazare." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

dicarmencitta1957 1

17.02.2010, 21:28

Oana, este mazare la punga de 1 kg cumparata de la Carrefour,dar a fost foarte buna si frageda,a fiert repede si carnea a fost tare buna.Te invit la o portioara virtuala.

madi_marin 1

17.02.2010, 21:32

o combinatie delicioasa ...

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc