Gulyas de porc

de T I M E A in Porc, 3 Iun 2012 | 6707 vizualizari

 

Gulyas-ul e in topul preferintelor mele cand vine vorba de mancaruri unguresti.
Nu pierd nici o ocazie de a manca un gulyas veritabil de cate ori trec prin Ungaria.
Dar il mananc cu placere si cand il fac eu chiar daca nu se ridica la nivelul celui facut in tara de origine.

 

INGREDIENTE

Pentru 4 portii avem nevoie de: 

  • 300 gr pulpa porc 
  • 2 cepe albe 
  • 1 ceapa rosie 
  • 1 ardei rosu 
  • 1 rosie 
  • 10 cartofi mari sau 15 potriviti 
  • 1 lingurita paprika rosie dulce 
  • 1/2 lingurita paprika iute 
  • 1 lingurita ardei iute macinat conservat (am un borcanas cumparat din Ungaria special pt Gulyas ) 
  • 1 lingurita cimbru 
  • 1 lingurita marar 
  • 1 lingurita sare mare 
  • 1/4 lingurita piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyas de porc:

Mai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia.

Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la calit aprox 4-5 minute apoi turnam peste carne 4 cani de apa fierbinte.

Lasam sa fiarba la foc mic aprox o ora.

Cand carnea este fiarta, mai completam cu apa fierbinte si adaugam cartofii spalati, curatati si taiati cubulete.

Adaugam si condimentele. Intr-o cana cu apa amestecam toate condimentele si turnam peste cartofi.

Lasam la fiert la foc mic inca 30 min.

La final adaugam si patrunjel tocat.

Luam de pe foc si servim cald.

Optional se pot face galuste din ou cu faina. Eu de data asta am ales sa fac fara galuste.

Las si pentru voi 2 farfurii generoase cu gulyas....serviti cu incredere :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

T I M E A 1

03.06.2012, 22:44

Madi , treci la treaba atunci ca merita facuta .

iry-gabriela 1

03.06.2012, 23:21

bunatate nu alta

T I M E A 1

03.06.2012, 23:55

iri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bab Gulyas