Hrean in otet

de Sim0na in Conserve, 6 Noi 2012 | 6014 vizualizari

 

Sursa: http://alexandra-bucatariamea.blogspot.ro/2012/09/hrean-in-otet.html

 

INGREDIENTE

  • 4 tije hrean (160 g)
  • 2 lingurite sare gronjoasa
  • 50 ml apa
  • 50 ml otet
  • ½ lingurita zahar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrean in otet:

Hreanul l-am curatat de coaja, apoi a inceput distractia: datul din razatoare.

Poate ar fi fost mai bine sa folosesc blanderul, dar.. am zis ca n-o fi chiar asa rau.. Ei bine, a fost!! Dar ptr ca au fost doar 4, am scapat relativ rapid. Deci, hreanul l-am dat prin razatoare, apoi l-am presarat cu sare si l-am lasat cca 30 minute. Intre timp am pus pe foc otetul, apa si zaharul, lasand pana a inceput sa clocoteasca. Am coperit vasul si l-am lasat sa se raceasca. Cand a fost rece am pus amestecul peste hrean, si am amestecat bine.  Am pus hreanul in cateva borcanase (eu am avut borcane mici de cca 50 g), sterilizate in prealabil, apasand bine-bine pentru a nu ramane goluri de aer.  Am capsat borcanele si le-am depozitat in loc racoros.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

andreea_angelo 1

23.11.2012, 21:35

imi place la nebunie

Doralinda 1

25.10.2013, 20:40

Vreau si eu sa fac dar nu e prea mult otet?? Mi-a adus cineva din tara 2 tije si tocmail le-am ras, ce bine miroase!!!

Sim0na 1

26.10.2013, 20:10

Dora, mie nu mi s-a parut a fi prea.. acru.. Poti totusi sa reduci putin cantitatea de otet, daca crezi ca este prea acru ptr tine. Sper ca ai trecut cu bine peste rasul tijelor..
Pup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Hrean in otet, la borcan