Iahnie de fasole

de alinutzika in Mancaruri cu carne, 23 Iul 2011 | 4815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  
  • 1 conserva mare sau 2 mici de fasole
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 1-2 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • 2-3 linguri smantana
  • 2-3 feliute de slanina afumata
  • sare, piper,vegeta
  • marar,tarhon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:


Se pune la rumenit slaninuta pana lasa ulei, apoi se adauga ceapa tocata, morcovii rondele, ardeiul  taiat marunt si se lasa la calit, la foc mic.Dupa ce se calesc legumele se adauga rosia si se mai lasa aprox. 1 minut, apoi se pune faina si se amesteca repede, sa nu faca cocoloase si se adauga smantana si apoi laptele. Puteti mesteca in acest timp cu telul de mamaliga..Se completeaza cu apa pana ajunge la consistenta unei smantani mai subtiri.Cand incepe sa fiarba se adauga fasolea din conserva si se condimenteaza, dupa gust. Se mai lasa sa fiarba aproximativ 10 minute la foc mic, amestecand, si se ia de pe foc.Condimentele pot fi adaugate si la sfarsit, dar mie imi place sa le pun inainte, ca sa se imbine aromele.
Puteti servi iahnia cu carnaciori prajiti,  kaiser prajit sau asa, simpla.
Noi am servit-o cu crenvursti prajiti si  taiati bucatele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vitel