Iahnie de fasole

de Nepotica in Mancaruri de post, 27 Mai 2010 | 8360 vizualizari

 

Este o reteta de post, eu pun foarte multe mirodenii si nu folosesc delikat.Folosesc fasolea cu boabe mari, este foarte dulce !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de fasole boabe(mare)
  • 4-5 cepe potrivite
  • 2 linguri ulei de masline sau porumb
  • pasta de tomate dupa gust
  • cimbru
  • ghimbir macinat
  • boia de ardei dulce
  • piper alb
  • tarhon
  • foii de dafin
  • usturoi granulat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Se pune fasolea la imuiat in apa de preferat de seara pana dimineata,dupa cre spalati fasolea intr-o strecuratoare, puneti-o la fiert ,eu arunc doua ape dupa ce a dat in clocot.

Dupa ce a fiert fasolea pregatiti intr-o cratita uleiul cu cepele taiate marunt, eu nu calesc ceapa pun un pahar cu apa si o las cu capac la inabusit, iese la fel de gustoasa. Dupa ce s-a inmuiat ceapa adaugati fasolea si o mai lasati sa fiarba cam un sfert de ora, este important sa fierbeti foarte bine fasolea,se adauga pasta de tomate dupa gust si culoare,si adaugati si condimentele.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cod 14