Iepure cu vin rosu si rozmarin

de cristeena20 in Iepure, 24 Mar 2016 | 5966 vizualizari

 

Nu gatesc des iepure, dar cand cumpar imi place sa fac aceasta reteta de tocanita cu vin rosu si cu rozmarin alaturi de orez cu mazare sau cu mamaliga. 

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline
  • sare, piper, foi de dafin, rozmarin proaspat, cimbru proaspat
  • 2 cuisoare, putin praf de chimion
  • 3 pahare de vin rosu
  • 3-4 catei de usturoi
  • o bucatica d ecarnat afumat
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/2 cana rosii in conserva
  • pasta de ardei gras
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu vin rosu si rozmarin:

Iepurele se portioneaza si se pune in marinata cu o zi inainte. Pentru a-l marina avem nevoie de sare, piper, boia dulce, 2 cuisoare, praf de chimion, rozmarin verde proaspat, dafin si vinul rosu. Acoperim si lasma in frigider peste noapte.

-Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline, dafin si cimbru verde tocat. Amestecam pana devine aurie ceapa si adaugam carnatrul tocat marunt de tot -mai lasam 3 minute sa se prajeasca si carnatul-atentie nu dam la foc mare sa nu se arda-lasam la foc mediu si amestecam. Punem bucatile de carne si le intoarcem pe toate partile pana se prajesc putin. Punem pasta de rosii, rosiile tocate marunt, pasta de paprika si turnam marinata de vin. Lasam la clocot mare cca 3 minute, pana scade putin vinul si apoi turnam putina apa, cat sa acopere pe jumate. Punem capacul si lasma sa se fiarba la foc mic cu capac. Amestecam din cand in cand, intocand carnea pe toate partile. Sosul trebuie sa se omogenizeze si sa se scada, iar cannea sa fie frageda. La iepure nu trebuie mult timp sa fiarba-cca 1 ora. La final gustam de sare si temperam daca mai e nevoie,. Eu am aduagat si putin otet alb de vin, ca sa nu fie prea dulceag. 

Servim cu orez cu mazare sau cu mamaliga.Si nu uitati un vin rosu sec bun alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu vin rosu si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Geanina87 1

25.03.2016, 12:19

cristeena20 1

25.03.2016, 15:09

Multumesc mult dragilor!! L-am servit aseara la cina si a placut mult

Rocsi 1

25.03.2016, 21:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure cu ardei copti la drycooker