Impletitura cu ciocolata si alune de padure la slow cooker Crock-Pot

de Rita Ilies in Slow Cooker, 8 Sep 2015 | 4526 vizualizari

 

V-am anunțat zilele trecute pe Facebook că o nouă jucărioară genială a poposit în bucătăria mea. Are un design modern, are un vas ceramic generos și consumă extrem de puțin. Unde mai pui că după fiecare program de gătit trece automat la modul ”păstrare la cald”. E simplu: pui totul în vasul ceramic, setezi programul ”Low” sau ”High” și poți să te ocupi de alte treburi importante de peste zi. Când te-ntorci, ai mâncare proaspătă, caldă și numai bună de savurat împreună cu cei dragi. Vasul are o capacitate de 4,7 litri, ceea ce-nseamnă că poți servi 4,5, chiar 6 porții din preparatul gătit. Nu ți-am spus?! Se numește Crock Pot slow cooker și face MINUNI! În ceea ce privește rețetele, ai deja câteva aici, iar eu împreună cu alți câțiva bloggeri minunați am testat pentru tine și alte rețete inedite care să te inspire. Poți încerca și tu! Acum să-ți povestesc despre prima rețetă. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 500 g făină tip 000
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 70 ml unt topit
  • 120 ml lapte cald
  • două ouă
  • 50 g zahăr vanilinat
  • un praf de sare
  • 50 g mac
  • Ingrediente pentru crema de ciocolată:
  • 200 g ciocolată cu un conținut ridicat de cacao ( peste 50 % )
  • 30 g smântână dulce
  • o lingură cu extract de vanilie
  • 150 g alune de pădure
  • 100 g migdale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitura cu ciocolata si alune de padure la slow cooker Crock-Pot:

   Am amestecat untul topit, laptele și drojdia. Într-un castron încăpător am cernut făina peste care am adăugat amestecul de lapte și restul ingredientelor.

   Am frământat un aluat dens și ușor lipicios. L-am lăsat la dospit aproximativ 30 de minute iar între timp m-am ocupat de crema de ciocolată, alunele de pădure și de migdale.

   Am prăjit ușor sâmburii apoi, când s-au răcit, i-am măcinat cu ajutorul râșniței.

     Pentru umplutură am topit ciocolata împreună cu smântâna dulce și cu extractul de vanilie direct la sursa de căldura amestecând continuu cu o spatulă din silicon. Totuși, pentru a nu risca să ardeți ciocolata, vă recomand s-o topiți pe bain marie.

   Când aluatul a dospit am întins o foaie păstrând circa 6-7 mm grosime. Am distribuit uniform crema de ciocolată, apoi am presărat sâmburii măcinați.

   Am rulat cât mai strâns iar apoi am tăiat pe verticală.

   Am împletit cele două jumătăți, iar apoi le-am rulat pe masa de lucru.

   Am mutat ușor împletitura pe o foaie de copt și am așezat-o cu grijă în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot Digital slow cooker 4,7 L.

   Am setat aparatul Crock-Pot pe programul ”slow” și am copt așa pentru o oră și jumătate, apoi am setat ”high” pentru încă o oră.

   Am obținut un aluat dens și ciocolătos la interior și ușor crocant la exterior. 

   A trecut repede. Foarte repede chiar! Deci, musai să repet isprava pentru că nu ne-am săturat. :)

   S-aveți poftă!

TIPS-URI

1

Așezați prosoape de hârtie sub capac atunci când coaceți ceva. Acestea vor absorbi condensul lăsând preparatele să se rumenească mai bine atunci când este cazul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitura cu ciocolata si alune de padure la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci