O alta reteta preluata de la Bucatarese Vesele (le devin fan no1 :) ) ) care efectiv m-a cucerit!
Indiene – una dintre cele mai bune prajituri mancate vreodata!!
Nu are rost sa va descriu eu cat de bune sunt, nu v-as convinge, trebuie sa le preparati voi :)
Pregatim intai cojile
Batem spuma albusurile cu putina sare. Adaugam faina cernuta, galbenusurile, coaja de lamaie rasa si omogenizam usor, usor.
Cu ajutorul unui posh spritam in tava tapetata cu hartie de copt cerculete cu diametrul de 5 cm.
Mie mi-au iesit 25 bucati , una am mancat-o ).
Dam tava la cuptor (am copt de doua ori) la foc mediu, pana cerculetele prind culoare pe talpa si sunt coapte .Cam 15 minute, dar verificati sa nu ziceti “aia a zis 15 dar ete ca-s crude ori ca le-am ars”, atata grija aveti si voi ). Le lasati cateva momente apoi le desprindeti usor cu o furculita.
Daca nu aveti chef sa mai urmati pasii va opriti aici ), mancati fusecurile si gata )
Pentru sirop fierbeti apa cu zaharul cateva minute. Adaugati esenta si coaja de portocala si lasati la racit.
Crema .
Pune gelatina la hidratat in 40 ml apa.Mixeaza frisca lichida.Amesteca galbenusurile cu zaharul si pune-le intr-un vas cu fund dublu, la foc mic, si amesteca energic pana zaharul e topit si amestecul spumos. Cred ca undeva la 5-6 minute din momentul in care a incepe sa fiarba. Nu te opri din amestecat ca se afuma!
Opreste focul, adauga gelatina si omogenizeaza pana se topeste. Adauga portocala confiata.
Eu am adaugat 3 linguri din siropul de portocala confiata de la Bunatati din natura.
Pune vasul in altul cu apa rece si raceste. Cand a ajuns la temperatura camerei toarna peste frisca si mixeaza 3 minute.
Deci…crema e…fara cuvinte! Absolut minunata, fix pe gustul meu, o sa fac un tort sa-l umplu cu crema preparata asa.
Da vasul la rece.
Ia jumatate din cantitatea de coji si trece fiecare fursec prin sirop. Asa…rapid, nu sa-l uiti acolo ).
Aseaza pe un platou.
Cu ajutorul unui posh spriteaza crema pe fiecare. Insiropeaza usor si restul cojilor si pune deasupra apoi iar spriteaza crema.
Da 5 minute platoul la rece si pregateste glazura punand ingredientele intr-un ibric si topindu-le la foc mic. Omogenizeaza.
Scoate platoul de la rece si pune cate o lingura din glazura racita pe fiecare prajitura