Inghetata cu ciocolata si cirese amare

de Miha in Dulciuri, 21 Iul 2011 | 8461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti
  • 75 g unt
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • esenta de cafea
  • Pentru inghetata de vanilie cu cirese amare:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • 150 g cirese amare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata si cirese amare:

Blat:

Biscuitii ii punem la robot si ii mixam pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul topit si racit si mixam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, nivelam si tasam bine cu o lingura. Dam la frigider pana pregatim compozitia pentru inghetata.

Inghetata de ciocolata:

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit, apoi incorporam usor cu o lingura laptele condensat si esenta de cafea.

Daca va place mai dulce mai puteti pune lapte condensat. O buna ocazie sa gustati si sa dati iama cu lingurita in compozitia pentru inghetata. :))))

Turnam compozitia in tava, peste blatul de biscuiti si dam la congelator pentru vreo ora, poate 1 ora si jumatate, pana se intareste.

Inghetata de vanilie cu cirese amare:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se toarna incetisor si in fir subtite laptele fierbinte, mixand continuu, la viteza mica a mixerului. Dupa ce compozitia s-a omogenizat se pune la foc mic si se fierbe, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit.

Smantana pentru frisca rece se mixeaza pana devine pufoasa, apoi se incorporeaza usor in compozitia de galbenusuri racita, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Dam vasul la congelator pentru 1 ora, apoi scoatem si mixam cu blenderul vertical, pentru a sparge eventualele ace de gheata. Adaugam ciresele amare, fara samburi si omogenizam. Turnam in tava, peste stratul de inghetata de ciocolata si dam din nou la congelator pana la congelarea completa.

Rasturnam pe un platou, scoatem folia alimentara si portionam dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose tiramisu cu ciocolata si capsuni