Inghetata cu piersici

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iul 2016 | 5279 vizualizari

 

Vreti o inghetata cu piersici ? Va propun o reteta mai lejera cu iaurt.
Va sfatuiesc s-o preparati 2 ore inainte de a o servi: 15 minute timp de preparare, 45 de minute la sorbetiera si 1 ora la congelator..
Daca n-aveti sorbetiera preparati compozitia si lasati-o 4-5 ore la congelator inainte da a servi (amestecati din cand in cand - 2-3 ori)
Este delicioasa !!!!!
Iaurtul aduce mai putine calorii dar aduce mai multa apa care va cristaliza.
Atentie ! Daca o lasati la congelator mai mult timp va deveni dura.
Trebuie stiut ca inghetata devine dura din cauza apei  din compozitie care cristalizeaza .
Pentru o inghetata cremoasa trebuie pus in compozitie : albusuri de ou batute, frisca din smantana grasa, lapte de cocos, mascarpone batut etc.- alimente cu un continut gras si aerate.
Vedeti aici  alte retete de inghetata : cu cirese, cu menta, tutti-frutti.

 

INGREDIENTE

  • 4 piersici
  • 20 cl de smantana pentru frisca
  • 2 iaurturi lichide de 180 g
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu piersici:

Spalati piersicile, scoateti simburii si le taiati bucatele.
Intr-o tigaie puneti 4 linguri de zahar si faceti un caramel colorat.
Adaugati fructele taiate si le gatiti la foc potrivit timp de 5 minute.
Lasati sa se raceasca.

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.
Adaugam restul de zahar pudra, zaharul vanilat, iaurturile si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine.
Amestecati incet de sus in jos frisca cu fructele racite.
Plasati compozitia in sorbetiera si lasati timp de 45 minute.
Puneti la congelator pentru 1 ora si puteti servi.
Noi am consumat-o imediat :)).

TIPS-URI

1

daca o lasati la congelator mai mult timp , scoateti-o si puneti-o 15 minute la frigider inainte de a servi.

2

daca n-aveti sorbetiera preparati compozitia si lasati-o 4-5 ore la congelator inainte da a servi (amestecati din cand in cand - 2-3 ori)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti aromati si glazurati cu zahar pudra