Inghetata de cacao cu stafide

de Bunica in Dulciuri, 29 Iul 2012 | 3943 vizualizari

 

Reteta de inghetata de cacao cu stafide, usor de preparat, numai buna pentru caldurile acestea

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 800ml. frisca lichida
  • 3-4 linguri stafide
  • 2 linguri coniac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cacao cu stafide:

Zaharul, cacaua si ouale se pun pe foc potrivit intr-o cratita cu fundul gros.

In timp ce fierbe se amesteca bine pentru a nu se prinde de cratita. Crema se tine pe foc pana se ingroasa putin( daca treci lingura prin ea sa ramana o linie).Se lasa crema la racit.

Inainte de a pune crema pe foc punem stafidele intr-un bol  si turnam coniac peste ele.

Cat timp se raceste crema, batem frisca. 

Crema rece se amesteca impreuna cu frisca si stafidele.

Se toarna toata compozitia intr-o forma(castron, fiecare ce are si vrea sa foloseasca) si se baga in congelator. Din ora in ora se scoate forma si se amesteca, pentru a evita formarea acelor.

Am ornat-o cu ciocolata.

 

 

TIPS-URI

1

Ca inghetata sa nu faca ace frisca trebuie batuta bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cacao cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de cacao cu stafide si rom