Inghetata de cirese

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 21 Iun 2011 | 6086 vizualizari

 

Pentru un plus de savoare!

 

INGREDIENTE

  • 3 Oua
  • 500 ml de frisca lichida,
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • esenta de vanilie 
  • cateva linguri cu sirop de cirese,
  •  o mana- doua de cirese  (sau mai mult)
  • 300 g de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cirese:

Am scos samburii cireselor, le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu 100 g  de  zahar pentru 15 minute. Cand zaharul s-a topit complet iar siropul s-a ingrosat, am scos ciresele si le-am lasat sa se raceasca bine.

Intre timp, am pregatit frisca, pe care am mixat-o, impreuna cu sucul de lamaie si esenta de vanilie.  Am adaugat, putin cate putin, ouale batute spuma (cu restul de zahar), apoi ciresele si 2 linguri de sirop. Am omogenizat compozitia si am dat-o la rece pentru cateva ore.

O servim in cupe ornate cu sirop si cirese glasate.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]