Inghetata de cirese

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 12 Iul 2011 | 5172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 800 g cirese
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cirese:

Laptele se incalzeste si se lasa deoparte.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. 

400 g cirese se curata de samburi si se pun intr-un blender; se fac sos. Frisca lichida se bate tare,apoi se adauga sosul de cirese. Se mixeaza bine si se mai adauga 2 linguri de lapte. Frisca cu cirese se amesteca cu crema de galbenusuri racita si se mixeaza bine. 

Restul cireselor se taie pe jumatate si se adauga amestecului.Compozitia se de la congelator si se scoate de 3 ori,din ora in ora,si se sparg acele de gheata cu ajutorul blender-ului. Dupa ultima mixare se lasa la conglator 2-3 ore,pana se intareste bine. 

Inainte de servire,cu 30 de minute, se scoate vasul si se lasa la frigider pentru a se inmuia si a putea fi proportionata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]