Dragele mele, revin dupa o absenta de cateva saptamani, am fost plecata in concediu, la mare. Acum am revenit pentru o scurta perioada, urmand sa plec din nou, de data asta la munte. Pana atunci insa ma gandesc sa va servesc si cu ceva bun si dulce.
Galbenusurile si zaharul le batem cu mixerul pana se albesc si isi dubleaza voumul. Apoi turnam peste ele laptele si punem la fiert pe foc mic, amestecand. In momentul in care da semne ca se ingroasa crema, luam de pe foc sa nu se taie si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam piersicile zdrobite. Lasam crema sa se raceasca de tot, apoi adaugam 200 ml frisca batuta. Punem intr-o cutie si dam la congelator, avand grija ca din ora in ora sa scoatem cutia si cu mixerul (sau furculita in cazul meu) sa amestecam in inghetata pentru a sparge acele de gheata.
Rasturnam inghetata pe o farfurie si o glazuram cu ciocolata topita. Eu am pus ciocolata amaruie, pentru ca e preferata mea.