INGHETATA DE PIERSICI SI MIGDALE

de Roda in Dulciuri, 7 Iun 2009 | 4958 vizualizari

 

Este excelenta pentru canicula ce ne asteapta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. piersici,
  • 8 migdale,
  • 300g. zahar,
  • 2 linguri amidon,
  • 250ml. lapte,
  • 250g. frisca batuta,
  • 2 linguri coniac,
  • 1 lingurita esenta de migdale;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA INGHETATA DE PIERSICI SI MIGDALE:

1.Se spala piersicile, se scot samburii si se fierbe pulpa cu 200ml. apa si zaharul pana scade siropul,obtinandu-se un gem fin.Amidonulse dizolva in putin lapte rece si se pune la fiert in restul de lapte fierbinte,amestecand continuu 3-4 minute;migdalele se oparesc ,se decojesc, se prajesc si se zdrobesc fin.

2.Gemul de piersici se amesteca cu amidonul fiert si se lasa sa se raceasca.Se amesteca cu frisca batuta ,migdalele tocate ,coniacul si esenta de migdale.Se pune in forme si se lasa la congelator 4-5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA DE PIERSICI SI MIGDALE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu unt de arahide