Inghetata de vanilie

de dana1986 in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 5267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 galbenusuri
  • 1 esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie:

Laptele se pune la fiert. Intre timp se mixeaza galbenusele cu zaharul si zaharul vanilat pana ce se topeste, apoi peste aceasta compozitie se toarna in fir laptele fierbinte, amestecand continuu. Compozitia obtinuta din ou si lapte se pune din nou pe foc(mic) si se amesteca continuu pana ce se ingroasa(ca un aluat de clatite), iar apoi se lasa la racit.

 Cand s-a racit se amesteca cu frisca(care a fost batuta spuma) si se baga la congelator. Dupa doua ore se scoate inghetata si se mixeaza bine pentru a evita sa se formeze aschii de gheata, apoi se pune din nou la congelator pana in monentul servirii. DELICIOASA.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort " mozaic de toamna "