Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Mai 2015 | 3553 vizualizari

 

Buna si racoritoare in zilele calde.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida;
  • 3 oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri zahar;
  • o lingura esenta de vanilie;
  • 24 de linguri de dulceata de visine (doar sirop);
  • 12 forme de silicon.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. 

Se bate frisca, dupa care se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Apoi se adauga albusurile si se incorporeaza. Crema se pune la frigider.

In formele de silicon se pun cate doua linguri de sirop din dulceata de visine, apoi se baga la congelator pentru 10-15 minute. Dupa aceea, se pune crema in forme si se baga la congelator.

TIPS-URI

1

Frisca trebuie sa fie rece atunci cand se mixeaza.

2

Este necesara o dulceata foarte lichida pentru topping.

3

Se pune crema intr-o punga pentru a o turna mai usor in forme.

4

Pentru a scoate inghetata mai usor din forma, aceasta se baga in apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata Mars