Inghetata mea de cacao

de cccris in Dulciuri, 1 Apr 2010 | 6015 vizualizari

 

E o inghetata pe care fac de cind eram mica.

 

INGREDIENTE

  • 150gr zahar
  • 2 linguri cu virf faina
  • 2 linguri cacao
  • 200ml apa/lapte
  • esenta de rom
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata mea de cacao:

Faina, zaharul si cacaoa se amesteca intr-o cratita.

Se pun pe foc si se adauga incet apa, sa nu faca cocoloase.

Se amesteca continuu pina obtinem o textura de ciulama. Adaugam romul. Lasam crema putin la racit.

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 4 linguri de zahar.

Galbenusurile le incrporam pe rind in crema.

Adaugam albusurile incet, amestecind cu o lingura de sus in jos,

sa ramina pufoasa compozitia.

Se pune  crema in aparatul de inghetata, iar dupa 30 de minute poate fi savurata.

Sau poate fi pusa intr-un vas la congelator.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti aparat de inghetata puteti pune crema portionata in castronele sau intr-un vas mai mare. Se tine la congelator citeva ore pentru a ingheta. Oricum ati proceda e bine, avantajul masinii e ca devine mai cremoasa inghetata si o poti minca imediat.

2

Puteti sa topiti o bucatita doua de ciocolata in crema fierbinte, iese si mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata mea de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (6)

cccris 1

03.04.2010, 00:00

Paste fericit! Sa fie toti bucatarasii fericiti si sanatosi!

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:38

bun

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bavareza cu ciocolata