Kebab libanez de pui

de Rocsi in Pui, 2 Mai 2017 | 6315 vizualizari

 

Am vazut la draga mea Ruxy aceasta reteta si tare mi-a placut. Eu sunt o mare fana a pieptului de pui, dar imi place sa fie gatit cu gust, sa nu fie uscat si fad. Cum aceasta reteta mi-a facut cu ochiul, am si pus-o repede in practica. Am servit preparatul cu lipii calde, felii de rosii si castravete. Mare, mare bunatate a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui dezosat
  • 5 linguri iaurt natural
  • 1 lingura ketchup dulce
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa pudra de usturoi
  • 1 lingurita rasa de condiment garam masala
  • 1 lingurita rasa oregano uscat
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • bete de frigarui
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kebab libanez de pui:

Spalam pieptul de pui si il stergem cu niste servetele.
Il taiem bucati potrivite.
Intr-un bol, amestecam iaurtul, ketchup-ul, uleiul de masline, zeama de lamaie.
Adaugam si restul condimentelor enumerate mai sus, le incorporam bine.
Peste tot acest amestec punem bucatile de pui, le invartim bine.

Acoperim bolul cu folie alimentara si dam carnea la frigider peste noapte, sau macar pentru 1-2 ore.
Betele de frigarui le tinem jumatate de ora in apa rece, inainte sa asamblam kebab-ul.
Scoatem carnea de la frigider, infingem bucatele pe betele de frigarui.
Ungem o tigaie grill cu putin ulei si il punem la incins.
Cand s-a incins, punem kebab-ul de pui si reglam focul potrivit.
Le rumenim pe toate partile, apoi le scoatem pe un platou.

Se servesc calde, cu un sos, o salata sau ce va mai place.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 6 bucati.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kebab libanez de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

dantes 1

29.05.2017, 06:45

Super!

mihaelar63 1

29.05.2017, 11:39

Suna bine Imi place marinarea puiului in iaurt , ii da acea textura pufoasa , dar suculenta . Acum de garam marsala ce sa zic ? Nu-i tocmai libanez

Rocsi 1

29.05.2017, 20:09

Multumesc Dantes!
Multumesc Mihaela! Stiu ca ar fi trebuit un condiment oriental, ca asa pusese Ruxy, dar din lipsa am pus garam masala. Sper ca nu am gresit prea mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu carne de pui