Kirde (placinta cu branza)

de Giana in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2013 | 11261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana cu lapte cald
  • 1 cub drojdie
  • sare
  • 3 cani cu faina
  • Umplutura:
  • 300 g telemea de vaca sau oaie
  • marar (optional)
  • Sos:
  • 1 pahar iaurt
  • cateva linguri de smantana (optional)
  • 1 ou
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kirde (placinta cu branza):

Se framanta coca si se lasa la dospit.

Dupa ce a crescut coca, se imparte in bilute mai mari si se intind cu ajutorul sucitorului. Foile trebuie sa fie mai groase. Se pune branza sfaramata (putem adauga la branza si marar tocat) pe lungimea foii si se ruleaza dupa care se taie in bucati si se aseaza una langa alta in tava unsa cu ulei. Lasam rulourile putin la dospit iar intre timp pregatim sosul.

Amestecam un ou cu iaurt si smantana, adaugam putina sare si turnam compozitia peste aluat. Dam tava la cuptor si lasam placinta la copt pana se rumeneste.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kirde (placinta cu branza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute