La multi ani, iepuras de un anisor!

de Oana in Dulciuri, 19 Apr 2009 | 12474 vizualizari

 

Stefan implineste azi un an! La multi ani, puiut scump! Mami a pregatit un tort special! In ultima poza puteti vedea sarbatoritul :)

 

INGREDIENTE

          Blatul:

  • pandispanul cu suc de portocale

         Sirop:

  • 500 ml apa
  • 4 linguri cu zahar
  • un pliculet zahar vanilat
  • o lingura coaja de portocala

        Crema de ciocolata:

  • 750 ml smantana lichida LaDorna (cutia rosie)
  • 2 ciocolate amarui si una cu lapte

        Crema de branza:

  • 2 cutii almette cu smantana
  • 80 g unt moale
  • 2 pahare cu zahar pudra
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • suc de la o sfecla rosie cruda

 

  •  
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani, iepuras de un anisor!:

 Am copt doua blaturi de tort, le-am lasat la racit toata noaptea, apoi le-am taiat in 3 parti. Un blat va forma capul iepurasului, iar din celalalt blat am decupat urechile si fundita.  Reteta blatului este AICI

Crema de ciocolata am facut-o tot seara si am lasat-o la rece pana dimineata, cand am batut-o bine cu mixerul. Smantana se incalzeste, fara sa o fierbem, apoi adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste.

Siropul l-am fiert, apoi l-am lasat la racit si am insiropat blaturile.

Intr-un sfert din crema de branza am pus suc de sfecla rosie si s-a colorat super de tot. Untul se bate bine cu branza, apoi se adauga zaharul pudra si vanilia.

Blaturile le-am umplut cu crema de ciocolata, apoi le-am imbracat in crema de branza si am ornat tortul .

Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani, iepuras de un anisor!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

elena1988 1

04.03.2011, 16:46

corina241 1

31.12.2011, 09:45

foarte frumos iepurasul tau ,iar printisorul este minunat

Oana 1

31.12.2011, 12:43

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort iepuras