Labneh

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2010 | 8148 vizualizari

 

Este un aperitiv foarte usor din zona sarbeasca.

 

INGREDIENTE

  • 750g iaurt tare
  • 1 lingură de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Labneh:

Veti avea nevoie de tifon, strecuratoare si castron.

Se pune tifonul peste strecuratoare, iar aceasta va sta deasupra unui castron. Se amesteca iaurtul cu sare şi se toarna in strecuratoarea pregătita. Se pune în frigider timp de două zile. După două zile lichidul din castron se arunca, iar iaurtul se modeleaza sub forma de bilute de ce dimensiune se doreste.

Trebuie sa ne umezim mainile cu apa la fiecare biluta pe care o facem.Aceste bile de iaurt se mai pun in frigider pentru o ora si apoi le tapetam cu orice ne vine in minte (pasta de ardei iute, menta tocata, rozmarin tocat, alte verdeturi tocate, susan, mac), sau le marinam in ulei de masline cu usturoi. Bilutele se pot intinde pe paine ca o branza cremoasa si aromata.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Labneh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (7)

Laly 1

11.11.2010, 12:12

Si de la ine nota 10,felicitari

divainbucatarie 1

11.11.2010, 12:30

Va multumesc!!! va trimit cate o biluta sa gustati, pentru fiecare pe alese...

felyxa 1

27.11.2010, 16:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu cascaval, marar si patrunjel