Lady’s fingers

de Oana in Prajituri, 28 Apr 2009 | 33870 vizualizari

 

Degetele de doamna sau de Duamna fina cum ar zice niste prietene :)

Este un desert inedit, foarte racoros si extrem de buuuuun! Dupa ce l-am facut prima data a urmat o perioada in care il faceam constant! Reteta o am de la o prietena draga

 

INGREDIENTE

       Aluat pentru “fingers”:
  • 150 g unt
  • 1,5 pahare apa
  • 1,5 pahare faina (200 g)
  • 6 oua
        Crema:
  • 800 g smantana grasa, la galetusa (de preferat Milli)
  • 1 pahar cu zahar
  • 2 fiole de vanilie
        Cacao pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lady’s fingers:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul si cand clocoteste se adauga toata faina, amestecand cu o lingura de lemn. Se mai tine pe foc pana aluatul incepe sa se dezlipeasca de pe oala. Apoi se lasa putin la racit si se incorporeaza ouale, pe rand, amestecand cu mixerul. Aluatul se pune intr-o punga, se taie la varf si se spriteaza degetelele, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Degetelele se fac de grosimea unul creion, cam de 5 cm si la distanta unul de celalalt. Se coc apoi la foc mare, in cuptorul incins in prealabil, cam 10 minute, pana se umfla putin si se rumenesc. Se lasa apoi la racit.

Pentru crema, se poate folosi si smantana lichida LaDorna, cutia rosie, dar cu smantana normala iese mult, mult mai buna si putin acrisoara. Deja nu mai pot de pofta si n-am mai facut de muuuult :)

Smantana se bate cu zaharul si vanilia, nu va avea o consistenta prea groasa, dar se va intari la frigider. Se pot adauga si unul sau doua plicuri cu intaritor de frisca.

Asamblare: intr-un vas mai adanc se aseaza degetel langa degetel, fiecare inmuiat bine inainte in frisca. Dupa fiecare strat se pun cateva linguri de frisca si apoi iar degetele inmuiate inainte. La final, se toarna deasupra frisca ramasa si se cerne cacao din belsug.

Se pune prajitura la frigider pentru 6-7 ore sau  mai bine se lasa peste noapte. Apoi, la atac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lady’s fingers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]