Lapte de pasare - Dukan

de Criss in Dulciuri, 11 Iun 2014 | 17351 vizualizari

 

Indiferent ca veti face acest desert in varianta nedietetica sau in varianta Dukan, este la fel de bun. Singura diferenta la varianta Dukan este ca se foloseste lapte 0.1% si indulcitor in loc de zahar.
Ingrediente:

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte 0.1%
  • -4 linguri indulcitor
  • -2 oua
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -esenta de vanilie sau o pastaie de vanilie
  • -1 lingurita amidon (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare - Dukan:

Laptele se pune la fiert cu doua linguri indulcitor si coaja rasa de lamaie. Ouale se separa si se bat albusurile spuma cu o lingura indulcitor. In momentul in care fierbe laptele, cu o lingura se formeaza galuste din albusurile batute si se pun in lapte. Se fierb cate un minut pe ambele parti, apoi se scot din lapte. Galbenusurile se amesteca cu o lingura indulcitor si o lingurita amidon, se adauga putin lapte, apoi tot acest amestec se toarna in lapte. Se fierbe amestecand in continuu, pana se va ingrosa si va capata consistenta unui sos mai subtire. Se adauga esenta de vanilie, apoi se pun toate galustele in lapte.

Se lasa sa se raceasca, ideal e sa stea vreo doua ore in frigider, apoi se serveste in cupe de inghetata.

TIPS-URI

1

Pentru varianta nedietetica, inlocuiti laptele 0.1 cu lapte 1.5 sau 3.5 si indulcitorul cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare - Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]