Legume de vara coapte

de Panacris in Mancaruri de legume, 2 Iul 2016 | 3960 vizualizari

 

Daaaa, în urmă cu vreo 4 ani, am traveresat TransAlpina ;) Și am poposit într-o zi la Mănăstrirea Arnota, undeva la prânz. S-a nimerit să fie zi de post. Am  savurat cele mai bune preparate de post, iar acum, am reeditat legumele savurate. Alin, adică CrockPot-ul m-a ajutat deplin să obțin acel gust minunat, savurat în acel loc mirific. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci champignon cca. 1000 g,
  • Ardei gras 2 bucăți,
  • Morcov 1 bucată,
  • Dovlecel/zuchini 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Usturoi 4 căței,
  • Pătălgele roșii 2-3 bucăți,
  • Mărar verde ½ legătură,
  • Pătrunjel ½ legătură,
  • Ulei de măsline extravirgin cca. 100 ml,
  • Sare de mare cu ierburi aromatice ( salvie, cimbru, oregano, busuioc) 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume de vara coapte:

Ciupercile se curăță și se feliază.

Morcovul se curăță și se  feliază cu ajutorul aparatului de curățat, ca să se obțină felii lungi și subțiri. Dovlecelul se curăță de coajă și se taie rondele.

Ardeii, roșiile, ceapa, usturoiul curățate și spălate, se feliază subțire.

Toate legumele se așează într-o tavă, în cazul meu în vasul aparatului CrockPot, apoi se asezonează de sare cu mirodenii și ulei de măsline  și se dau la copt, în cuptorul classic cca. 60 de minute, acoperit la 200 grade, în aparatul CrockPot la SlowwCooking cca. 240 minute ;) Legumele se pot servi ca atare, sau ca și garnitură lângă un fel principal, în cazul nostru o pastramă de berbecuț sau și mai fain, după ce s-au răcit, asezonate cu vinegretă și servita ca și o salată de vară, simplă sau presărată cu brânzeturi ;)

  Spor și poftă bună!    

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume de vara coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

03.07.2016, 11:01

Super!

Panacris 1

04.07.2016, 18:27

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Ancutsa 1

12.04.2019, 18:52

Bune, bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete pane