Legume la cuptor

de MyFancyCake in Mancaruri de post, 13 Mar 2012 | 21950 vizualizari

 

Servita ca atare este o reteta ideala pentru perioada postului.
Deasemenea poate fi servita ca si garnitura.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei, 
  • 300 gr. ciuperci  fierte,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei,
  • 2 catei usturoi,
  • 1 ceapa,
  • 4 rosii,
  • patrunjel,
  • marar,
  • ulei masline,
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor:

Taiem ceapa julienne si o calim in ulei de masline. Eu am adaugat si 3 linguri de apa, pentru a avea o varianta mai sanatoasa. Dovleceii se taie felii foare subtiri.  Adaugam dovleceii peste ceapa si lasam pe foc mic pana ce acestia se inmoaie.

Se unge un vas de yena cu ulei de masline si se aseaza dovleceii intr-un strat subtire.

Peste dovlecei se adauga ciupercile fierte. Daca sunt mai mari se vor taia un 2 sau in 4.

Morcovii se rad si se amesteca cu ardeiul taiat cubulete. Se intind in strat peste dovlecei si ciuperci.

Feliem rosiile si le asezam peste amestecul din tava. Din usturoi facem un mujdei pe care il amestecam cu sarea si piperul si il turnam peste rosii.

Acoperim totul cu verdeturile taiate marunt si dam la cuptor 30-40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume caramelizate la cuptor