Legume la cuptor sos bechamel si parmezam

de Mirela_Tilvescu in Mancaruri de legume, 20 Mar 2013 | 8995 vizualizari

 

Este o reteta pt un meniu usor si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 300 g morcovi
  • 300 g varza de Bruxelle
  • 300 g conopida
  • 300 g brocoli
  • sos bechamel
  • 2-3 linguri parmezam
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor sos bechamel si parmezam:

Se curata morcovii si se taie rondele.Se indeparteaza primele foi de la varza de Bruxelle si se  desface conopida si brocoli in bucatele mai mici.Apoi se vor fierbe in apa cu sare.Dupa aceea se aseaza legumele intr-o tava si se toarna sosul bechamel deasupra si ultima oara se presara parmezamul si se dau la cuptor sa se gratineze.

Pt sosul bechamel,am incins 40 g margarina culinara,apoi am adaugat 60-70 g faina si am inceput sa adaug treptat 200 ml lapte si ultima oara am pus un praf de sare,piper,zeama de lamaie si nucsoara.

Eu le-am servit cu somon la gratar.

Acum ca a inceput postul se poate inlocui laptele de vaca cu latele de soia pt sosul bechmel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor sos bechamel si parmezam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]