Lipii libaneze de casa

de alinutzika in Piine, 18 Noi 2011 | 9703 vizualizari

 

Codruta (codru de paine), a fost insipratia mea si ii multumesc...
Sunt grozave, f usor de facut si muuuuult mai bune decat cele de cumparat. Cand sunt in cuptor se umfla ca baloanele, apoi, dupa ce sunt scoase, se desumfla si raman goale in mijloc.
Sunt foarte bucuroasa ca am descoperit reteta aceasta excelenta.
Ia uitati-va ce mijloc pufos au:

 

INGREDIENTE

  • -Faina alba: 200 g
  • -Apa: 140 g (+/- 10 g)
  • -Sare: 4 g
  • -Drojdie uscata: 1.3 g
  • -Ulei (de masline): 10 g
  • -Zahar : 10 g
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii libaneze de casa:

Intr-un castron se amesteca apa cu faina si se lasa sa stea 15-20 de minute (ca sa se dezvolte glutenul cred).

Se pun si celelalte ingrediente in vas si apoi se amesteca bine pana aluatul devine elastic si nelipicios.

Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (circa 1 1/2 h).

Cand e dospit, impartiti aluatul in 4 bucati egale. Se intind pe rand bucatile si se da o forma rotunda. Se aduna apoi ca si la placinte marginile in mijloc si se intoarce cu capul in jos. Se lasa sa stea asa 20 de minute.

Intindeti apoi fiecare bucata in forma sferica si foarte subtire.

Coaceti-le in cuptor, la 200 de grade, pe hartia de copt, exact 3 minute.

Se scot si se pun una peste alta, apoi se invelesc in prosop.

Folositi-le la shaorma, sau la ce vreti voi (asta in cazul in care va puteti abtine sa nu rupeti tot cate o bucatica atunci cand o scoateti din cuptor..:))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii libaneze de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

alinutzika 1

19.11.2011, 10:25

Mihaela....multumesc din suflet!

Bunica 1

19.11.2011, 13:05

Bravooo, bravoo ! Multumesc pentru reteta !

alinutzika 1

19.11.2011, 22:22

sa-ti prinda bine, bunica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii libaneze cu chimen