Lumaconi cu muschiulet si sos de spanac

de mihaelar63 in Paste, 3 Noi 2014 | 3792 vizualizari

 

Din ciclul ,, Nimic nu se pierde, totul se transforma '' . Am ramas pe stoc din ziua precedenta cu un spanac scazut foarte bun , doar ca nu mergea asa gol . M-am gandit ca ar fi grozav pe post de sos langa paste de calitate si inca ceva carnita . Preparatul final a fost grozav de gustos si aratos .Pastele lumaconi sunt niste paste tip scoica , uriase , imi plac pentru ca ,, ascund '' bine un sosul .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr muschiulet de porc
  • 500 gr spanac
  • 500 ml lapte
  • 250 gr lumaconi [ [paste tip scoici mari ]
  • 100 ml ulei vegetal
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 cepe verzi
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1 varf cutit nucsoara
  • fulgi chili
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lumaconi cu muschiulet si sos de spanac:

 Muschiuletul de porc se feliaza si se prajeste in jumatate din ulei .

Ardeii spalati si taiati cuburi se aduga la muschiulet si se lasa cateva minute pana se patrund .Se sareaza si secondimenteaza cu fulgi de chili .

Pastele se fierb in multa apa sarata clocotinda respectand instructiunile de pe punga .Scurgeti pastele .

Ceapa si usturoiul se feliaza si se calesc foarte usor in uleiul ramas . Puneti faina , amestecati si turnati usor laptele amestecand . Se aduga spanacul spalat  si se blenduieste cu mixerul vertical de mana .

Dati gustul final la spanac adugand nucsoara , parmezan si sare .Amestecati in spanac  sosul provenit de la prajirea carnii .

Serviti pastele acoperite din abundenta cu sosul de spanac si cu muschiuletul prajit deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Lumaconi cu muschiulet si sos de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval