Macrou afumat

de Ina in Peste, 2 Ian 2011 | 61683 vizualizari

 

Pentru ca ne place mult macroul afumat , iar cel din comert este extrem de sarat, am ales sa-l prepar in casa . Este o reteta simpla si foarte gustoasa. ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. de macrou congelat
  • sare de bucatarie
  • o afumatoare pe rumeguş  de fag
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou afumat:

    Macroul il decongelam si-l curatam de mate. Indepartam si capul, dar ii lasam coada. ( Il putem atarna foarte bine la fum legandu-l de coada.  Eu i-am taiat si coada si am fost nevoita sa-l strapung pentru a-l tine la fum.)

    Il presaram bine cu sare, atat in interior cat si-n exterior, apoi il lasam la rece doua zile, pentru a-si trage singur sarea. Dupa doua zile il spalam bine de sare, il stergem si-l agatam la fum pentru cca 24 ore, in functie de cat de afumat il dorim.  

    Se poate servi simplu, ca aperitiv.

    Se pastreaza foarte bine in frigider, ambalat individual, in folie alimentara. 

    Va garantez ca este mult mai gustos decat cel din comerţ .

P.S.  De afumatoare s-a ocupat tata-socru, asa ca nu stiu sa dau prea multe detalii :P

TIPS-URI

1

Rumegusul de fag este foarte bun pentru afumarea preparatelor din carne

2

Spalati pestele inainte de afumare, pentru a indeparta excesul de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]