Macrou la gratar cu sos TZATZIKI

de InvatsaBucataresccom in Peste, 24 Noi 2014 | 5811 vizualizari

 

Cred ca macroul este unul din cei mai buni pesti care i-am mancat si este si foarte usor de gatit! Pana acum ceva ani mancasem macrou doar suba forma prajita foarte uscata, chiar si asa fiind foarte gustos. Doar asa il gatise mama, :)
Intr-o zi, oarecare, cutreierand youtube-ul am dat peste o reteta cu macrou, marca Jamie Oliver. Am ramas surprins ca macroul se poate gati si altfel si nu trebuie sa fie neaparat uscat si fad. DIn pacate nu am avut access la gratar, vremea fiind nefavorabila, dar cred ca si pe gratarul de aragaz a iesit satisfacator de suculent si aromat.
Iata reteta completa si usor de gatit:

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti macrou intregi, de preferat proaspeti
  • 1 castravete
  • 1/2 cana orez
  • 6 ramurici de rozmarin
  • 3 ramurici de cimbru
  • 1 manunchi mic de marar
  • 1 catel usturoi
  • 150ml iaurt gras
  • 20g unt
  • 3 linguri ulei masline
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la gratar cu sos TZATZIKI:

Bagati in fiecare peste cate 2 ramurici de rozamarin si una de cimpbru. Il crestati usor pe fiecare parte, in ungeti cu ulei de masline si puneti pe gratar la foc mediu 7-10 minute pe fiecare parte. 

Intr-o cratita puneti orezul cu o cana si jumatate de apa, untul si sare si fierbeti la foc mic 9-10 minute.

Tzatziki -    Taiati castravete pe jumatate longitudinal si scoateti semintele, altfel va fi prea zemos! Tocati castravetele un feliute subtiri, puneti intr-un castron si amestecati cu iaurtul, mararul tocat, ustoriul zdrobit, adaugati o lingura de ulei de masline, sare si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la gratar cu sos TZATZIKI" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]