Madlene

de ianculubita in Prajituri, 12 Ian 2014 | 10731 vizualizari

 

Aceste prajiturele in forma de scoica sunt cunoscute in Franta de la inceputul sec.xviii-lea iar numele lor se presupune ca ar fi de la Madeleine Paulmiere care a fost patiserul-sef al Regelui Poloniei si Duce de Lorena de unde provin aceste prajiturele.
Pentru ca este Duminica va recomand aceste :bijuterii" spre rasfatul copiilor dar si al nostru.

 

INGREDIENTE

  • Madlene1
  • 125g unt
  • 125g faina
  • 1lingura rasa de amidon
  • 4oua
  • 125g zahar
  • 1lingura apa de flori de portocal
  • Madlene2
  • 1lingura cacao
  • 25g alune sau migdale taiate marunt
  • Madlene3
  • fructe confiate taiate marunt
  • coji de citrice confiate taiate marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Punem ouale intr-un castron si le batem usor cu un praf de sare,zahar,apa de portocal sau vanilie daca nu aveti,apoi transferam castronul pe bain-marie si batem bine pana ce se ingroasa,se deschide la culoare si-si tripleaza volumul;

dam castronul deoparte,incorporam faina cu amidonul iar cand s-a amestecat aproape complet,turnam untul topit si racit;

impartim acest aluat in trei boluri:

Primul bol reprezinta Madlene1

In al doilea bol incorporam cacao si migdalele

In al treilea bol incorporam fructele si coaja de citrice taiate marunt

Umplem formele cu aceste compozitii,le tinem la cuptor10-15min,le scoatem apoi si le servim pudrate cu zahar.

TIPS-URI

1

pentru cine nu are apa de flori de portocal,poate inlocui cu esenta de vanilie sau de migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diana_k 1

12.01.2014, 19:34

mena29 1

13.01.2014, 00:01

Vreau si eu cate una din fiecare pentru dimineata la

ianculubita 1

13.01.2014, 09:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madlene cu ciocolata si portocale