Mahrube

de nilguin in Pui, 12 Apr 2011 | 6024 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cană jumătate orez
  • o vânătă mare
  • un dovlecel
  • 2 cartofi
  • 2 ardei
  • un piept de pui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mahrube:

Se curăţă şi se spală bine orezul, din el se prepară un orez simplu dar nu îl fierbem decât până se înmoaie puţin. Separat se taie puiul bucăţele, se condimentează după gust şi se prăjeşte în puţin ulei. Toate legumele sunt spălate, curăţate şi tăiate astfel: cartofii în rondele, vânăta şi dovlecelul în lungime şi ardeii în fâşii late. Toate se prăjesc pe rând, având grijă ca vânăta să fie ultima.

Se ia o cratiţă pe care ulterior să o putem răsturna cu gura în jos, se aşează ingredientele în straturi în următoarea ordine: jumătate de cantitate de orez se întinde uniform pe toţi pereţii cratiţei, apoi se adaugă pieptul de pui, ardeiul, vânăta, dovlecelul şi cartoful şi se încheie cu orezul rămas. Se adaugă puţină apă şi se ţine la foc mic până este orezul gata. Se răstoarnă conţinutul cratiţei pe o tavă şi se ornează.

 

TIPS-URI

1

Se serveşte cu iaurt sau salată. Această mâncare este delicioasă şi se face atunci când la masă sunt mai multe persoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mahrube" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]