Maioneza cu smantana si patrunjel

de Dya Daniela Andrei in Sosuri, 20 Mai 2011 | 32038 vizualizari

 

O aroma deosebita!

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri rascoapte (atentie sa nu fie calde sau fierbinti)
  • 2 galbenusuri crude,  la temperatura camerei
  • o legatura de patrunjel
  • 3-4 linguri de smantana
  • ulei cat cuprinde
  • un praf de sare
  • (o lingurita mica de mustar sau zeama de lamaie pentru cazul in care se taie maioneza, desi asta nu ar trebui sa se intample :) )  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza cu smantana si patrunjel:

Intr-un bol punem toate cele patru galbenusuri impreuna cu un praf de sare  si amestecam bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza, avand grija sa nu ramana cocoloase de la galbenusurile fierte. Apoi, adaugam ulei,  putin cate putin,  amestecand continuu.  

Cand maioneza are consistenta necesara adaugam patrunjelul tocat marunt si smantana, omogenizam si pastram la rece pana la servire!

Sa aveti spor!

TIPS-URI

1

ouale de tara confera o culoare galbena intensa

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza cu smantana si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

deyutzky 1

08.06.2011, 08:59

Micutza Luana 1

18.04.2014, 12:27

super imi place

Tajin 1

09.10.2021, 19:50

Pentru maioneza de casă, amestecați mai întâi gălbenușurile, muștarul, sarea și piperul. Adăugați uleiul picătură cu picătură în timp ce bateți constant cu un tel pentru a crea emulsia.
Apoi adăugați încet restul de ulei, biciuind continuu. În cele din urmă, condimentați cu oțet sau lămâie.
În cazul că se taie, ia apă minerală gazoasă.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sosul la aripioare