Mamaliga

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2014 | 6445 vizualizari

 

Preparat de baza al bucatariei noastre. Eu fac trei feluri de mamaliga (de fapt patru dar unul este pentru pescuit si nu intereseaza pe multa lume). Cat de buna este nu va zic ca stiti singuri!

 

INGREDIENTE

  • NORMALA
  • 1 cana malai
  • 3 cani apa
  • 2 lingurite sare
  • 50g unt
  • TARE
  • 1 cana malai
  • 2,5 cani apa
  • 1,5 lingurite sare
  • 50g unt
  • MOALE
  • 1 cana malai
  • 3,5 cani apa
  • 2,5 lingurite sare
  • 50g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga:

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.

Se face cantitatea si consistenta dorita pastrand proportiile.

Sfat: incepeti cu masurarea apei.

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Se rastoarna pe un tocator de lemn sau intr-un castron cea moale.

Se mananca cu aproape orice fiind un inlocuitor al painii.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Nu stiu la ce foloseste punerea lingurii de malai la inceput dar asa face toata lumea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

deyutzky 1

23.10.2014, 18:09

si eu la inceput puneam unt...dar acum, nu mai fac eu mamaliga ))am predat stafeta prietenului...el e specialist in mamaliga;!)

MotanLaOale 1

23.10.2014, 21:08

Multumesc

DIANA B 1

25.10.2014, 18:05

Grozava postarea , eu adaug untul sau uleiul de la inceput si o fierb pana spre juma' de ora

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta imbunatatita si etajata