Mamaliguta la cuptor

de Steffy in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2012 | 4934 vizualizari

 

Astazi mi s-a facut pofta de mamaliguta si am zis sa o fac la cuptor, ca pe o prajitura. Las la aprecierea voastra aspectul, gustul a fost desavarsit...

 

INGREDIENTE

  • 350 g malai extra
  • 1 litru apa
  • o lingurita de sare
  • un iaurt mic (125 g)
  • 125 g margarina
  • 50 g cascaval
  • 50 g branza de vaca proaspata
  • 2 carnaciori pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta la cuptor:

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea. Cand se incalzeste putin, punem malaiul si amestecam continuu pentru a nu face cocoloase. Cand s-a omogenizat, punem un capac si lasam la foc mic.

Adaugam margarina si o incorporam in mamaliguta prin amestecare. Dupa ce s-a topit, adaugam si iaurtul. Mamaliguta se tine la foc mic 20 minute.

Se rastoarna in tava uscata (nu o ungem cu nimic), se adauga branza si cascavalul date pe razatoare si se introduce la cuptor timp de 10 minute.

Se orneaza cu branzica si carnaciori prajiti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]