Mancare ardeleneasca de mazare cu smantana

de divainbucatarie in Mancaruri de legume, 13 Iun 2011 | 11543 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g mazare
  • 1 morcov mare ras
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cu varf smantana
  • 1 frunza mica dafin
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • oua – pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare ardeleneasca de mazare cu smantana:

Calim morcovul ras.

Punem mazarea curatata si spalata la fiert cu apa cat o acopera. Adaugam morcovul calit si frunza de dafin. Dupa ce s-a fiert mazarea, adaugam smantana (amestecata cu faina) si o parte din patrunjelul tocat.

Lasam sa fiarba inca 5 minute si apoi oprim focul. Punem restul de patrunjel verde si amestecam.

Servim mancarea calda cu ou ochi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare ardeleneasca de mazare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

divainbucatarie 1

14.06.2011, 16:25

multumesc claudia!

divainbucatarie 1

14.06.2011, 16:26

kamy, pt ca in ardeal se gateste mai mult cu smantana, in sud si moldova cu suc de rosii ...

divainbucatarie 1

14.06.2011, 16:27

Multumesc sufletista!
Multumesc Luk!
Multumesc Vladimir!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu sos alb