Mancare cu carne de porc,costita afumata,ghimbir si orez salbatic

de kamy in Porc, 7 Iun 2011 | 9597 vizualizari

 

Incepe sa-mi placa tot mai mult sa gatesc in "Cocotta" mea.Se gateste la foc ff mic,nu e nevoie sa se adauge apa,deoarece ,o data pus capacul,greu mai razbesc aburii sa iasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr.costita afumata
  • 400 gr.spata porc fara os
  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 1 ling.ghimbir
  • 2-3 rosii
  • 1 ardei
  • 3 cepe verzi
  • marar sau patrunjel verde
  • sare,piper
  • orez salbatic
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare cu carne de porc,costita afumata,ghimbir si orez salbatic:

Costita o taiem bucatele si o punem la calit intr-o ling.de ulei.Adaugam carnea taiata cubulete.Punem capacul si lasam 15 min.dupa care adaugam ciupercile scurse si mai lasam 10 min,pana mai scade din zeama formata.Adaugam ceapa taiata marunt,ardeiul taiat cubulete si ghimbirul taiat marunt,amestecam bine,punem capacul si mai lasam 5 min dupa care adaugam rosiile taiate marunt,sare si piper.

Mancarea e gata cand carnea e fiarta si ramane putin sos mai grosut.

Se presara marar sau patrunjel verde.

Noi am servit alaturi de o garnitura de orez salbatic aici reteta...o bunatate.

 

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

cratita''cocotte" nu se pune direct pe flacara ci pe o tabla sa se distribuie caldura uniform(nu stiu daca asa trebuie dar eu am ajuns la concluzia asta)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu carne de porc,costita afumata,ghimbir si orez salbatic" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac