Mancare de dovlecei cu pui

de divainbucatarie in Pui, 7 Iun 2011 | 10110 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui
  • 1.5 kg dovlecei tineri
  • 2 catei usturoi
  • 500 g rosii proaspete
  • 70 ml ulei
  • 150 ml apa
  • 2 linguri vin alb
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • sare
  • boabe piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecei cu pui:

Pentru inceput calim carnea in ulei incins. Dupa ce s-a prajit o scoatem din tigaie.

In acelasi ulei calim 2 catei de usturoi taiati pe jumatate timp de 5-10 secunde, apoi adaugam dovleceii curatati de coaja si taiati in bucati de 3 – 4 cm, dar si rosiile oparite, curatate de coaja si taiate in sferturi.

Calim pana se moaie dovleceii. Punem iar carnea in tigaie, langa dovlecei, Asezonam cu sare, adaugam piperul, apoi apa si vinul. Tocam o parte din verdeturi si le punem sa fiarba cu dovleceii si carnea pana scade lichidul.

Servim imediat, cu patrunjel verde, tocat marunt si preasarat peste dovlecei.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu sos de rosii la cuptor