Mancare de fasole boabe

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2011 | 37286 vizualizari

 

Fasolea uscata este buna sub orice forma si la orice masa.

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole boabe
  • 300g carne de pe ciolan afumat
  • 4 cepe
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 4 rosii
  • 2 linguri pasta tomate
  • 50ml ulei
  • 1 legatura marar
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole boabe:

Fasolea se pune la inmuiat de seara in apa rece.

dimineata se spala si se pune la fiert schimband primele 2 ape.

Se fierbe o ora o ora jumatate pana fasolea este aproape facuta.

Separat se pune la calit in ulei ceapa curatata si tocata marunt.

Se adauga vegeta, boiaua si piper.

Cand devine sticloasa se pune carnea de pe ciolan taiata bucati potrivite, ardeiul si morcovii curatati si taiati rondele.

Se pune putina apa si se fierbe pana sunt facute toate ingredientele.

Se adauga fasolea boabe aproape fiarta, rosiile, pasta de tomate, foile de dafin, se potriveste de zeama si se mai fierbe 15-20 minute.

Se potriveste de sare, se pune mararul tocat marunt, se mai fierbe 1-2 minute si este gata.

Se serveste cu ceapa rosie sau muraturi. Se poate pune in farfurie si putin ulei de masline deasupra pentru "luciu".

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu carnaciori