Intotdeauna primavara cum apare patrunjelul si mararul nu ma mai despart de ele prin bucatarie. Imi place sa dau aroma mancarurilor folosind aceste verdeturi. E foarte important ca ne plac tuturor, nimeni nu face nazuri si le pot folosi fara probleme. Reteta mea de post este cu multa verdeata.
Incepem cu soia, pe care o punem la fiert in apa clocotita si sare, in care adaugam cateva crengute de patrunjel verde. Fierbem cuburile de soia cam 20 minute. Punem orezul curatat de impuritati si spalat la fiert in apa cu sare. Cand este fiert al dente, il luam de pe foc, il clatim in apa rece, dupa care il punem iar la fiert adaugand peste el doar o cescuta de apa. Adaugam rosiile curatate de pielita si ardeiul gras, lasam mancarea la foc mic.
Intre timp intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa taiata foarte marunt, calim usor 1 minut, adaugam boiaua, amestecam si turnam peste orez. Fierbem la foc mic nu mai mult de 10 minute, amestecand din cand in cand. Soia care a fiert vreo 20 minute se scurge de apa, se preseaza usor si se adauga la orez. Tot acum adaugam usturoiul taiat marunt, condimentam, lasam mancarea pe foc 1-2 minute, amestecam sa nu se prinda. Mancarea trebuie sa arate ca un pilaf.
Se consuma fierbinte, cu verdeata taiata marunt, presarata in farfurie, doar inainte de servire. Se potriveste bine cu orice fel de muratura, sau salata de varza proaspata.
1
Incepeti cu fiertul cuburilor de soia. Folositi verdeata, mancarea va avea o minunata aroma de primavara.