Mancare de urzici (de post)

de Ancutsa in Mancaruri de post, 16 Mar 2019 | 4408 vizualizari

 

O reţetă de primăvară, potrivită pentru perioada Postului, mai puțin în Săptămâna Mare.
De obicei le pregătesc cu usturoi, ceapă și făină. Dar mama m-a sfătuit să le fac cu usturoi verde, fără ceapă și făină, că sunt mai ușoare așa. Știe ea ce știe, pentru că au ieșit foarte gustoase.
Le-am servit alături de mămăligă caldă și hrean ras.
Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 600 g urzici,
  • sare, după gust,
  • 3 fire de usturoi verde,
  • 2 bucăţi de hrean,
  • O linguriță oțet.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici (de post):

 

Se spală bine urzicile, se scurg şi se curăţă de codiţe.

 Se pune apa la fiert cu puţină sare, într-o oală încăpătoare. Când apa dă în clocot, se adaugă urzicile şi se fierb bine, ale mele au fost gata în 10 minute. Se scot urzicile într-un alt vas şi se lasă la răcit. se mărunţesc bine, de preferat, la blender, pentru a fi cât mai fine. Apa în care au fiert nu se aruncă, pentru că ne va trebuie la pasul următor.

Se înfierbântă puţin ulei într-o tigaie, se adaugă usturoiul verde tocat mărunt şi se stinge cu apa în care au fiert urzicile. Se adaugă şi urzicile, apoi se mai subțiază cu zeama de la urzici, în funcție de consistența dorită. Se mai lasă un pic să fiarbă, apoi se dau de pe foc.

 La final se pregătește un sos din hrean ras, apă, sare și oțet, după gust.

 Se servesc alături de mămăligă caldă.

 Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: 20 min

Porţii: 4

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-urzici-de-post.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu hrisca, la cuptor